Palvelut

Urheiluhieronta


Urheiluhieronta on klassista hierontaa tehokkaampaa ja
perustuu ongelmaratkaisuun. Tutkimuksin ja haastatteiluin pyritään löytämään ongelman aiheuttaja ja näin hoitamaan vaivaa mahdollisimman täsmällisesti. Urheiluhieronta sopii ihan jokaiselle, sinun ei siis tarvitse olla urheilija tullaksesi urheiluhierojan vastaanotolle. Hieronnan voimakkuus sovelletaan jokaisen asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Urheiluhieronnalla voidaan lievittää lihaskireyksiä ja ennaltaehkäistä urheiluvammojen ja kireyksien syntymistä. Hieronta myös parantaa verenkiertoa, tehostaa aineenvaihduntaa ja lievittää stressiä. Hierontaa voidaan käyttää apuna myös rasittuneiden lihasten palautumisessa.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta


Vyöhyketerapeuttisella vauvahieronnalla voidaan helpottaa mm. pienen lapsen lihasjäykkyyksiä, uniongelmia ja parantaa suoliston toimintaa. Hoidoista on ollut apua myös koliikkiin. Hoidot tehdään aina 3-5 kerran sarjoissa.

Vauvat ovat usein hyvin vastaanottavaisia hoidoille ja oppivat nopeasti nauttimaan hieronnasta. Usein jo parin hoitokerran jälkeen vauvan olo helpottuu, itkuisuus vähenee ja unet pitenevät. Myös vauvan yleinen mielialan koheneminen on yksi hoitojen vaikutuksista.IMG-0893 Syitä vauvojen oireiluihin voivat olla mm. komplikaatiot synnytyksessä, ja jo ihan normaalikin synnytys voi erityisesti herkemmille vauvoille olla todella stressaava kokemus. Niskojen jäykkyys voi johtua synnytyksestä ja loppuraskauden asennosta, jossa vauvan niskoihin kohdistuu kova paine. Niskan jäykkyydet ovat suoraan yhteydessä suolisto-ongelmiin, sillä niskassa kulkeva kiertäjähermo, joka hermottaa muun muassa mahalaukkua ja suolistoa, voi joutua puristuksiin kireyksistä johtuen.

Purentalihashieronta


Purentaelimemme ovat jatkuvassa käytössä päivittäin ja aiheuttavat erinäisiä oireita ja ongelmia usealle meistä. Purentaelimistön toimintahäiriöillä tarkoitetaan leukanivelen, purentalihasten, hampaiston ja niihin liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloja sekä toimintahäiriöitä.

Purentaelimistön toimintahäiriöiden (Tempomandipular disorders, TMD) oireita ovat mm.

  • kipu/särky pään alueella
  • arkuus kasvojen alueella tai hampaissa
  • tinnitus
  • korvakipu
  • palantunne kurkussa
  • puhevaikeudet
  • leukanivelen liikerajoitus

Syyt ovat moninaiset, yleisimpiä TMD aiheuttajia ovat vammat, bruksaus (yö-/päiväpurenta), purentavirheet, nivelsairaudet sekä psykososiaaliset tekijät, kuten stressi.

Hoidon aikana kartoitetaan tutkimuksin oireiden aiheuttajaa, jonka jälkeen tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma.
Purentalihashieronnassa lihaksia käsitellään sekä suun sisäpuolelta että pintapuolisesti. Käsittelyyn kuuluu myös purentaelimiin vaikuttavien kudosten, kuten niskan ja hartiaseudun käsittelyä.


HUOM! Tulethan hoitoihin mahdollisimman tuoksuttomana.